Tour vége - új kezdet?

 2009.12.01. 11:28

Nem tudom most befejezni, de a blog olvasói ne legyenek az utolsók, akik a Tour végéről értesülnek.

(Folyt. köv, s a képanyag jó része már nálam van - néhány csemege beépítésre kerül.)

Tegnap hétfő este terv szerint ért véget a Tour. Ugyanolyan csöndben, mint a kezdet. Közben az ország déli és keleti oldalában majdnem mindenhol vártak a sajtó és tv képviselők, bőven adódott lehetőség, szót váltani és egyeztetni a vasútvonalakon utazókkal, dolgozókkal, helyi vezetőkkel.

Gyakorlatilag a Győr-Pozsony "csonkavonalon" fejeztük be, maroknyi Tourázók, akik a teljes Esztergom-Rajka szakaszt bevállaltuk. A rögtönzött "célvonalon" az Indóház online három munkatársa tisztelt meg, a polgármester és néhány vasútbarát, vasutas társaságában. A rajkai megmozdulásra a győriek és helybeliek elmaradása miatt gyakorlatilag nem került sor (nem beszélve a szlovákokról). Viszont ígéretet kaptak a helyi önkormányzatok arra, hogy megmarad 2010-ben is a vonatközlekedés - legalább a jelenleg is kiszolgált szakaszon és csökkentett módon. (Még nem veszem készpénznek, mivel nem láttam fekete-fehéren, nem tudom pontoson, kik állnak az ígéret mögött - majd ha meglátjuk a kihirdetett menetrendet és a közlekedő vonatokat.) Megoldandó feladat a Győr-Pozsony közlekedés helyreállítása. Azt nem tudom, hogy a fejleményhez bármi köze a mozgolódásunk, de bármi álljon a háttérben: sokkal jobban örülnék, ha közlekednek a vonatok, mint ha "sikeres" tüntetést segítettünk volna szervezni.

Betértem egyedül Csornára, hogy a kör kerék legyen, egy kedves útitárssal már Hegyeshalomban ismerkedve. Apró késéssel érkeztünk, pillanatnyi körbetekintés után rögtön felpattantam a szemben induló InterCity-re, mely győri szállásomra vitt.

Egy szó a hozzászólásokról: elolvastam mindent és általában saját mondandóm hasznos kiegészítésének tekintem. Csak akkor válaszolok, ha ezáltal valami tényt helyre tudok tenni. Eredeti írásom akkor sem szerkesztem át, ha utólag kínos a számomra vagy teljesen / félig-meddig igazat adok a magam rovására a hozzászólónak - ha utólag átírnám, talán érthetetlenné válik a hozzászólás. Ajánlom ezért a Kedves Olvasó figyelmébe az elvétve található hozzászólásokat.

Ez úton is köszönet minden úti-, beszélgető-, szervező és munkatársnak, támogatóinknak és vendéglátóinknak! Le a kalappal azok előtt, akik akarnak, tudnak és fognak tenni céljaink érdekében, a vidéki emberek érdekében.

Folytatódik a munka - az új kezdet érdekében.

Címkék: győr vasút esztergom pozsony közösségi közlekedés mellékvonalak rajka tour de hongrie

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr81565937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidi-master 2009.12.03. 13:06:18

gratulálok a túrához a szervezőnek!
sokkal szomorúbb, hogy egyrészt így is a kelleténél sokkal több szakaszon "szüneteltetik" a forgalmat.
de ami a legrosszabb: cserébe semmilyen, a megmaradt vonalak felújítását célzó programról nem hallani! csak a legfontosabbak: Székesfehérvár - Balaton (északi és déli part is, Tapolcáig és Nagykanizsáig), Budapest - Esztergom, Budapest - Vác, Budapest - Kunszentmiklós - Tass, Dombóvár - Kaposvár és így tovább...
nem valósul meg a kedvezmények átalakítása sem... a gyáva kormány nem meri felvállalni a nyugdíjasok indokolatlanul magas kedvezményeinek eltörlését... helyette újabb emelést hajtanak végre... meddig? ahelyett hogy 20%-kal csökkentenék a teljes árat, viszont a 70 éven aluli nyugdíjasok 50%-ot, a 70 éven felüliek 25%-ot fizetnének. A 6 éven aluliak (nem iskolások) szintén 25%-ot fizetnének.

újember · http://vasut.kTeam.hu 2009.12.03. 17:29:37

@vidi-master:
Bp-Esztergom vonalon lesz felújítás.
A debreceni pm gyávasággal csínján vádolható politikus, mégis mondta két hete fülem hallatára, h a nyugdíjas ingyenességhez jelenleg lehetetlen hozzányúlni.
Ebben és a többiben egyetértek Veled - de nem vagyok döntéshozó.

Egyébként köszönöm. Még tartozunk több mindennel ("tudományosabb" beszámoló stb házifeladat). Minden esetre ebben a formában elképzelhetetlen lett volna, ha a szurkolókon kívül nem akad 3-4 ember, aki magától tudta, mi a teendő.
süti beállítások módosítása