Az északkelet-békési mellékvonal Sebes-Körös melletti, 32 kilométeres ágát nyesték le tavaly december 13-án. A tiltakozások itt is viszonylag takaréklángon maradtak. Az öt pár vonat mindegyike Vésztőig járt, s az útjuk során érintett állomások is rendre távol helyezkednek el a népesebb falvak és Komádi város központjától. Ezek a tények predesztinálták a vonal alacsony kihasználtságát – pedig akadt itt érdekesség is, méghozzá Magyarország egyetlen megállóhelyi végpontja, azaz olyan végállomás, ahol nincs lehetőség a körüljárásra.
A vonalon teherszállítás nincs, így az elhagyatott pálya állapota folyamatosan romlik, növelve az esetleges újraindítás költségeit. A vonalnak első sorban a rövid hiányzó határátmenet visszaépítése és a teljes Vésztő-Nagyvárad pálya rehabilitációja esetén lenne létjogosultsága. Ebben az esetben az átszállásmentes kapcsolatokon is el lehetne gondolni, megvariálva a térség egyébként jól kitalált jelenlegi fordáit. Az optimális átszállásmentes megoldások bevezetéséhez olyan, regionális forgalomra kihegyezett járművek beszerzésére lenne szükség, melyeket automatikusan szét lehet kapcsolni, hogy a vonat két-három része különböző irányokba folytassa útját.

Címkék: közlekedés vasút nagyvárad közösségi közlekedés körösnagyharsány vésztő szünetelő vasútvonalak

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr702369586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vágányzár 2010.10.20. 10:17:12

 Vágányzár(Mellékvonali kesergő)Nem veszek, ó testvér, többé retúrjegyetBuszra szállok inkább, ha látni vágyok hegyetNem kattog a tájban piros vonat többéElhaló zörgéssel feloldódott köddéLepattant hátteret fest a téli esteSinek között macska puff...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása