"Bus und Bahn kommen gut an" – utasmegelégedettségi tanulmány

A MÁV-Start saját felmérésének kilátásba helyezett eredményei mostanáig váratnak magukra. Eközben a hivatkozott tanulmányra bukkantunk egy napilapban.

A közszolgálatokkal való megelégedettséget 1999-ben és az idén vizsgáló kutatók szerint 7 %-kal 60 %-ra nőtt a busz- és vasútközlekedéssel "maradéktalanul" vagy "nagyon" megelégedettek száma a sógoroknál. Az Osztrák Közlekedési Klub által csak a vasútnál tartott felmérés előzőleg hasonló eredménnyel járt.

A megnövekedett elégedettséget a kutatók két fő tényezővel magyarázzák:

1. Az elmúlt időszakban sokat tettek a szolgáltatási színvonal emeléséért:
    + több járat --> rövidebb intervallumok,
    + jóval olcsóbb éves bérlet Bécsben,
    + járműfejlesztés.
Ezeket a szolgáltatásfejlesztéseket az emberek értékelik a kutatás szerint.

2. A közösségi közlekedés valójában jobb a hírnevénél.
Tavaly óta Ausztriában immár hasonló tendencia figyelhető meg, mint Magyarországon: a növekvő benzináraktól sokan a vasutat és a buszt választják. Az előítéletek miatt ezen emberek elvárása alacsony volt, a pozitív tapasztalat miatt sokat javult a tömegközlekedés e csoportnak a megítélésében.

Címkék: közösségi közlekedés benzinár szolgáltatásfejlesztés Ausztria utasmegelégedettség

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr324753365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása