42 Dunaújváros-Paks

 2010.10.07. 22:31

Napjainkban a személyforgalom szünetel, de a teherszállítás zavartalanul folyik, mivel a vonalat a továbbiakban is fenn kívánják tartani, többek között a Paksi Atomerőmű kiszolgálása érdekében. A személyszállítás esetleges újraindítása ezért nem igényelne jelentős többletköltségeket, így a helyi lakosok újra használhatnának egy gyakorlatilag működő vonalat.
Az ezredforduló után drasztikusan csökkentették a vonatok számát, a megmaradt járatok többsége csak Dunaföldvárig közlekedett, Paksra alig 3 pár vonat biztosította az eljutást. Az ingázó utasok ezért ahol lehetett, igyekeztek más módon megoldani a bejárást, a ritkán közlekedő vonatok leginkább a hétvégén utazó diákok számára jelentettek alternatívát.
A vonal személyforgalmának így a kedvezőtlen menetrendváltozások adták meg a kegyelemdöfést. Semmilyen intézkedés nem történt annak érdekében, hogy feltárják a valós utazási igényeket és a meglévő eszközökkel kielégítsék azt. A bezárásra ítélt vonalszakaszon még az utolsó években is jelentős forgalmat bonyolított Előszállás, illetve számottevőt Dunaföldvár állomás.
Sajnos van rá esély, hogy a fenti történet megismétlődik a szomszédos Mezőfalva-Rétszilas vonalon. A 2009/2010 évi menetrendváltással a 43-as vonalon 2 párral kevesebb vonat közlekedik, a több éve megszokott indulási időpontok rendkívül kedvezőtlen irányba változtak. A további utasvesztés megakadályozása és a megfelelő szintű szolgáltatás biztosítása érdekében azonnali menetrendmódosításra lenne szükség.

(Botyánszki Tamás)

Címkék: dunaújváros vasút paks közösségi közlekedés dunaföldvár mezőfalva szünetelő vasútvonalak regionális vasútvonal előszállás

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr842355066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása