Außerfernbahn: villamosítás!

 2013.09.04. 00:25

A beavatottak tudják: ennek a vasúti mellékvonalnak a különlegessége, hogy váltakozva német és osztrák területen vezet, a pálya négyszer keresztezi az államhatárt. Az osztrák völgyből csak német területen át tudnak a tartományi fővárosba utazni és a szomszédos német területek közt csak Ausztrián át lehet eljutni.

--> Érdekes példa, tekintettel, mondjuk, az Ipoly-völgyi vasút lehetséges szerepére!

A napokban véget ér egy kéthónapos vágányzár: a vonal még villamosítatlan részén a Reutte–Vils 11 kilométeres szakaszt villamosíttották, hogy a viszonylag jelentős teherforgalmat ezen a végen ne legyen már szükség mozdonycserére, dízeles vontatásra. Érdekes módon mivel Vils kiszolgálása nem szűnhetett meg, pont az ellenkező irányból oldják ezt meg, amiért az egyébként tehervonatok nélküli részen át irányultak a terhek. A jelentős diákforgalom miatt direkt az iskolaszünetre időzítették a munkálatokat.

Számos szempontból figyelemmel követni ezt a vasútüzemet, nem utolsó sorban tarifális oldalról. Hasonló hozzáállással mennyivel egyszerűbb lehetne a határvidéki magyarok, szlovákok stb. élete!

http://www.erlebnisbahn.at/ausserfernbahn/
http://www.ausserfernbahn.info
Német wiki
Magyar wiki

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr615494410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása