Játék(-a-)vasút?

 2009.11.21. 10:01

A Tour de Hongrie "online verziója" rengeteget elárul a vasúti közlekedésről. Ha Pesten keresztül akarok az ország egyik vidéki nagyvárosából a másikba eljutni, szinte száguldozva megtehetem, még szupergyorsvonatok nélkül is. De mi a helyzet, ha körbe akarok menni a határ közelében?

Találd ki Te is - a Tour de Hongrie honlapján klikkelj a Játékra!

Ha ráérős vagy, pontosan utánanézhetsz a térkép és elektronikus menetrend segítségével. Ha nincs túl sok időd, add meg a becslésed kérdéseinkre és bizd a szerencsére. Keddig, november 24-ig részt vehetsz.

Amit én leszűrök ebből a történetből...

Ha nagyra sikeredett "játékvasutat" akarunk, mely fokozatosan leamortizálódik, idővel gyakorlatilag szétesik (mint a napokban például a Nyírvidéki Kisvasút): akkor maradjon minden a régiben, majd jöhet valamelyik kormányzati felszámolóbiztos. Ha viszont közlekedni szeretnénk, akkor ideje, nekilátni a korszerűsítésnek. Ez kell, hogy egészen fent legyen a következő kormány elsőbbségi listáján: az infrastruktúra (pályák, megállóhelyek) felújítása, a "szoftver" javítása (menetrend, szolgáltatás szintje), a "hardver" (járművek) felújítása, jó karban tartása, majd ahogyan megengedhetjük magunknak: esetleg új hardver, egyéb innováció.

És a Te elsőbbségeid? Mikor vonatoztál utoljára?

Címkék: játék közlekedés magyarország vasút nyereményjáték közösségi közlekedés mellékvonalak közlekedéspolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr311541253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása