Arról külön naplót írhatnék, hogy - elmagyarosodott, azaz elfogult külföldi szemével - hogyan ketyeg és hogyan nem a magyar, mivel lehet kizökkenteni medréből, a különleges csavarokról és döntési mechanizmusokról nem is beszélve. Lehet, hogy egyet-mást itt is meg fogok osztani.

Lényeg, hogy ma indul élesben a legújabb "vasút- és vidékmentő" akció - meglehtősen szerényen, ahogy elnézem. De ez nem baj, mindjárt folytatom.

Tegnapig 547-szer léptetek be a játékoldalra, de még csak kevesen adtátok le tippet. Ezt még ma estig meg lehet lépni, ezért csak az első két nap menetrendjét teszem ki délben, majd holnap az egészet. Útközben bárhol lehet csatlakozni, a megadott vonatokon egy jó eszmecserére, találkozásra várlak Benneteket, időnként néhány útitárssal együtt. Idáig 20-30 "napivendégről" tudok, tegnap este még ketten jelentkeztek, akik talán több napig is elkísérnek. Nappal természetesen lehet spontánul felszállni és találkozni velünk. Van nálam egy Tour de Hongrie tábla és általában nem hosszú vonatokkal megyünk, meg lehet találni. De hogy tutibiztosan megtaláljon, aki veszi a fáradtságot, teszek ide még normálisabb méretű képet:

Mozgósításhoz persze nem értek, magányos farkas lévén, túlságosan tán nem is akarok? Nehezen veszem tudomásul, amit folyton tapasztalok: ebben az országban még nem nagyon láttam "grass roots" jellegű kezdeményezést. Ha számottevő megmozdulást akarunk elérni, akkor szövetkezünk egy hatalmas, lehetőleg tömegbázissal rendelkező szervezettel, néhány atyaúristent kérünk fel védnöknek, és még így is egyre nehezebben megy - de abban a pillanatban már az egyik vagy a másik oldalnak elköteleztünk magunkat (és most nem csak pártokra gondolok, hanem például "a szakmára" is). Ami nem mindig feltétlenül baj, viszont még mindig hinni szeretném, hogy nem feltétlenül a hatalom felől szükséges az ilyent megközelíteni. Hanem adott egy igaz ügy és amellett a jóakaratú emberek, az érdekelt szervezetek felsorakoznak, kicsik és nagyok egyaránt. Az persze máshol sem működik igazán, hogy kiteszek egy jó felhívást az internetre és várom az eredményt. Ezért becsületesen igyekszem, szokás szerint felemás eredménnyel. De továbbra igyekszem és örülök minden részeredménynek, minden tapasztalatnak. Folytatom... A valóság elkezdődött.

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr361548164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása