Mi is az a Vasúti Tour de Hongrie?
Facebook oldal | VTour honlap | IWIW esemény

A VTour-ba számos módon be lehet kapcsolódni. Következik a "menüsor":

Ott leszek a rajtnál! Hivatalos indulás: április 15-én Drégelypalánkon 13:16-kor. A Budapestről induló résztvevők és vendégek 9:04-kor érkeznek a palánki állomásra (indulás: Bp Nyugati 7:07, Vác 7:36, Diósjenő 8:26). Helyi program, közös vonatozás. Balassagyarmaton találkozási lehetőség 13:45 - 14:46 között.

+ Elkísérlek Benneteket az 1. napon! Budapest - Vac - Balassagyarmat - Aszód kör ipolytarnóci kitérővel, egész napos vonatozás (érkezés Budapest Keleti 20 órakor). Természetesen rövidebb távot is meg lehet tenni.

+ Otthon szurkolok Nektek! Követem az eseményeket az interneten (itt a blogban is), lájkolom a facebook oldalt, tájékozódom, megosztom tartalmakat az erre nyitott, illetve érintett emberekkel, beszélgetek ismerőseimmel a vidéki közlekedésről, mások figyelmét felhívom, akik akár személyesen el tudnak jönni.

+ Közel lakom az útvonalhoz, eljövök legalább a megállóra, amikor áthaladtok! Legjobb, szervezni egy kisebb-nagyobb csoportot. Ha lehet, hozzatok községi és nemzeti színű zászlót, készüljön emlékkép a megállóval, az áthaladó vonattal. Ezáltal is megmutatjuk: igényeljük a vonatokat, a közlekedés korszerűsítését.
Előző napon célszerű, megnézni a blogot, menetrendet: tényleg a meghirdetett vonattal tudunk jönni, vagy csatlakozás lekésése miatt egy későbbi vonattal utazunk? Az esetleges változásról igyekszünk azonnal hírt adni, a módosított menetrendet kitesszük.

+ Elkísérlek Benneteket valamelyik útszakaszon! Egyszerűen fel kell szállni valahol arra a vonatra, amivel utazunk. Indulás előtt nézzétek meg, hogy eddig tudtuk-e tartani a menetrendet.

+ Valamelyik napon Veletek tartok! Kiveszek egy szabadnapot, vagy legalább hétvégén jövök (vagy amúgy is ráérek). Egyénileg lehet tervezni a részvételt, kinek mikor, hol, és hogyan praktikus. Szállás igény esetén viszont mielőbbi jelentkezést kérünk (értesítést változások esetén)!

+ Több napig, vagy végig Veletek tartok! Jelentkezést várunk a vasut [kukac] kteam.hu címre. Éves kártyás bérlet, vagy arcképes igazlovány a legkedvezőbb megoldás. De úgynevezett 500+ jegyet is vehetünk (kommentben részletezem a lehetőséget) az útvonal nagy összefüggő részére, így csak az összefüggő útvonaltól eltérő szárnyvonalas és buszos szakaszokat kell kipótolni egyéni jeggyel.

+ Helyi találkozót szervezek! A végleges menetrend alapján kiderül, előre láthatóan hol van lehetőség találkozók szervezésére. Készüljünk az alkalomra, de csak 2-3 nappal előre hirdessük meg intenzíven, szélesebb körben a helyi találkozót vagy fórumot. Ha netalán behozhatatlan csatlakozás mulasztás miatt csúszik a menetrend, át tudjuk tervezni a helyi alkalmakat - előfordulhat például, hogy a szomszédos csomópontba át kell helyezni. Igyekszünk a meghirdetett alkalmakon időben megjelenni, de előfordulhat a találkozó napján is egy fekve maradás, vagy csatlakozás mulasztás. Ilyen esetekben igyekszünk rugalmasak lenni, például a csapat nagyobb része rövidebb útvonalon érkezik időben a helyszínre. Bármilyen problémáról, csúszásról természetesen azonnal tájékoztatjuk a helyi szervezőket.

Felveszem a kapcsolatot a helyi, térségi sajtóval, újságíró ismerőssel, vagy helyi közéleti személyekkel. A VTour egy figyelemfelkeltő akció, minden segítség ráfér. Felhívjuk a figyelmet a járatritkítások következményeire. Hogyan változik a közösségi közlekedés hatékonysága, a szolgáltatás színvonala? Milyen visszásszágokkal szembesülnek az érintett térségek lakói? Ami a legfontosabb: minél nagyobb körben szeretnénk terjeszteni az ismereteket arról, hogy milyen közlekedésünk lehetne, milyen egyszerű eszközökkel lehetne javítani a vidéki közlekedésen. Szeretnénk jobban megismerni a helyi igényeket és gondokat, valamint tovább építeni a szakmai-civil összefogást. Minden kapcsolat számít, befolyásos emberekkel is próbálunk szóba állni.
Mottónk: a vasút értünk, emberekért van. Vegyük kézbe saját sorsunkat!

+ Várlak Benneteket, amikor vissza érkeztek Drégelypalánkra! Megtehetjük együtt az utolsó, Bp - Vác - Diósjenő - Drégelypalánk távot is.

Címkék: közlekedés menetrend balassagyarmat közösségi közlekedés mellékvonalak drégelypalánk térségi közlekedés vasúti tour de hongrie vtour regionális közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tourhongrie.blog.hu/api/trackback/id/tr54350972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

újember · http://vasut.kTeam.hu 2012.04.02. 13:56:45

500+ jegy: a MÁV Start Üzletszabályzata szerint ha úgy választjuk tetszőleges, 500 kilométernél hosszabb útvonalunkat, hogy ugyanazt a pontot kétszer nem érintjük, és az útvonal nem szakad meg, akkor 500 km-nál „megáll a vasút kilométer számlálója”. Az 500+ jegyet úgy is használhatjuk, hogy ahol kitérőt teszünk egy szárnyvonalra, ott megszakítjuk az utat Az 500+ jegyet „parkoljuk”, veszünk a szárnyvonalra egy retúr jegyet, majd az adott pontra visszatérve, a 500+ jeggyel utazunk tovább.
Közzé fogjuk tenni a teljes útvonalat amit kérni kell. A távolsági utazók megvehetik az egész kört, vagy azt a tetszőleges szakaszt, amelyen részt kívánnak venni.
süti beállítások módosítása